پنج‌شنبه, 26 مهر 1397
آموزش مقاله‌نویسی علمی توسط باشگاه پژوهشگران جوان
 ۱۳۹۷/۰۷/۱۰

امتیاز :  ۱.۰۰ |  مجموع :  ۱

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از واحد شهرقدس کارگاه آموزشی یک روزه مقاله نویسی با حضور جمعی از استادان، دانشجویان تحصیلات تکمیلی مقاطع ارشد ودکتری در سالن هیدروانفورماتیک ساختمان ولایت دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس برگزار گردید.

دکتر زهرا خلج رییس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس و مسئول برگزاری کارگاه مقاله نویسی گفت : هدف از برگزاری این کارگاه ارتقا سطح علمی نگارش مقالات ، نحوه ارسال مقالات به مجلات معتبر علمی ، تشخیص سطح علمی کنفرانس ها ، کنگره ها و مجلات و .... می باشد.

وی افزود : کارگاه ها و دوره هایی که از سوی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد شهرقدس برگزار می گردد اختصاص به اعضای باشگاه نداشته و دانشجویانی که عضو این مجموعه نمی باشند هم توانند بصورت رایگان  از این کارگاه ها و دوره ها استفاده نمایند. لذا با توجه به  اینکه اینگونه اقدامات  با هدف ترغیب افرادی که دارای تحصیلات عالی بوده به منظور نخبه پروری نخبگان علمی به مشارکت در فعالیت های پژوهشی و کمک به عضویت آنها در باشگاه می باشد.

دکتر عبداله قاسمی پیر بلوطی مدرس کارگاه مقاله نویسی هدف از برگزاری این کارگاه را انتقال تجربیات علمی وتحقیقاتی خوانده و گفت : یک مقاله در واقع گزارشی است که محقق از یافته های علمی و نتایج اقدامات پژوهشی خود برای استفاده سایر پژوهشگران، متخصصان، علاقمندان و در نهایت بر مبنای نیاز جامعه، در بخش هایی مختلفی مانند صنعت و کشاورزی و... به دست می آورد.

وی عنوان کرد : تهیه گزارش از نتایج مطالعات و پژوهش های انجام شده یکی از مهم ترین مراحل پژوهشگری به شمار می رود؛ زیرا اگر پژوهشگر نتواند دستاوردهای علمی خود را در اختیار سایر محققان قرار دهد. پژوهش او هر اندازه هم که مهم باشد به پیشرفت علم کمکی نخواهد کرد. چون رشد و گسترش هر عملی از طریق ارائه و به هم پیوستن دانش فراهم آمده از سوی فرد فرد اندیشمندان آن علم تحقق می یابد.

قاسمی در ادامه صحبت های خود اظهار داشت: در بعضی از رشته ها  نظیربرق، مکانیک، معماری و . . به دلیل کم بود مجلات علمی چاپ مقاله بسیار مشکل بوده اما در رشته هایی نظیرکشاورزی، پزشکی، شیمی و . . .  به دلیل بالا بودن تعداد مجلات علمی چاپ مقالات بسیار آسان تر می باشد.

وی همچنین با اشاره به معیارهای اعتبار سنجی کنفرانس ها افزود : ملاک سنجش کنفراس ها بر پایه 1-سطح رنکینگ دانشگاه برگزار کننده 2- اعضای هیات داوران 3- سابقه برگزاری کنفرانس 4- حامیان برگزار کننده کنفرانس می باشد. و در صورتی که حامیان برگزاری کنفرانس ها و کنگره ها انجمن های بین المللی باشند آن کنفرانس و کنگره از درجه اعتبار بالایی برخوردار است.

مدرس کارگاه آموزش مقاله نویسی در ادامه صحبت های خود به اصول و قواعد نگارش ، اصول و معیارهای محتوایی پژوهش علمی، انواع مجلات علمی، انواع مقاله ها از نظر نوع داده و نحوه تدوین، نحوه انتخاب عنوان، چکیده، مقدمه، نتایج، بحث و نتیجه گیری، نوشتن رفرنس ها اشاره وتاکیداتی به این منابع نمود.